tanssin taikaa

Hiiohoi, täällä taas uuden postauksen kera. Tällä kertaa haluan avata teille millaista oli eilen palata baletin pariin ja minkälaisia fiiliksiä siitä jäi. Hyviä ja huonoja. Hyviä fiiliksiä tuli heti pää täyteen kun astuin sisälle rakennukseen. Samalla tunnilla olevat ihmiset ovat mukavia ja on kivaa että jutellaankin jotain eikä vain mulkoilla toisia päin. Tuli heti sellainen fiilis, että pääsin porukkaan hyvin mukaan. Kurssi on siis alkanut jo syksyllä, mutta oli minun lisäksi myös muita jotka aloittivat vasta nyt. Tunti oli sopivan haastava ja raskas, sekä monipuolinen. Oli nopeita sarjoja, venytyksiä ja paljon itse klassista balettia. Kaikki askeleet ja tekniikka on muistissa, mutta keskittyminen (skarppina oleminen) on ihan hukassa - kiitos äitiaivojeni. Ja piruetit vaan pyörrytti, vaikka katse oli naulattuna yhteen pisteeseen.

Huonot fiilikset jäi peilikuvasta. Olen aina ollut kokoa xs, mutta nyt housujen koko lantiolta on m. Tiedän että nykyään on jopa "muotia" olla muodokas = rasvaa rinnoissa, pepussa ja reisissä. Mutta. Tämä kroppa ei tunnu omalta, ja oli todella kurjaa tanssia kireissä vaatteissa kaikkien edessä ja katsoa itseään peilistä - tämän kokoisena.

[ Puhun nyt vain itsestäni ja omista fiiliksistä - siitä, millaista on kun vartalo kasvaa alle vuoden sisällä kaksi vaatekokoa suuremmaksi. En sano, että koko m olisi muuten mitenkään huono juttu. ]

En ole esimerkiksi ikinä tajunnut, että pitäisi laittaa tukevat urheilurintaliivit kun menee tanssimaan. En ole ymmärtänyt mitä tarkoittaa, kun nostaa jalan taakse niin selkä rypistyy makkaroille ja housut kiristää. En ole ennen ymmärtänyt millaista on, kun hyppii ja maha höllyy. No, nyt ymmärrän.

Ulkonäön lisäksi huono fiilis tuli kunnostani. Säikähdin todella paljon sitä, kuinka huonossa kunnossa olen. Meidän ryhmässä on pari + 50-vuotiasta naista ja hyppysarjan jälkeen naurahdin yhdelle heistä, että olen vieläkin hengästynyt. Hän vain hymyili ja hengitti yhtä rauhallisesti kuin olisi juuri noussut sohvalta leffaillan jälkeen. Tuli kuin isku vasten kasvoja, että minä - minä 12 vuotta balettia ja muita tanssilajeja harrastanut nuori 23-vuotias nainen, joka on ollut aina hoikka ja hyväkuntoinen - hengästyn kolmesta tavallisesta hypystä.

Hyvä huomio kuitenkin on se, että iskias ei alkanut enää vaivaamaan treenin jälkeen (mitä pelkäsin) ja muutenkin tuli hyvä fiilis siitä, että aloitin harrastuksen missä voin vihdoin kohottaa kuntoani ja saada mahdollisesti myös kroppaani enemmän itseni näköiseksi.

Kuitenkin - hyvä fiilis jäi päällimmäisenä mieleen. Huonotkin huomiot mitä tein, oikeastaan vain motivoivat minua jatkamaan. Minut löytää joka torstai siis baletin maailmasta!


Harrastatko sinä mitään liikuntaa? - Ja jos, niin mitä?

neljännet kärkitossuni, vanhat mutta hyvässä kunnossa ja edelleen menee jalkaan


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cloudberry Castle Mobile

kun lapsia on kaksi

toinen kolmannes